Älgskav – fullpoängare från lilla Norrland

Kvällens middag blev älgskav från lilla Norrland. Trots ett långt telefonsamtal i ett kritiskt skede så blev det här väldigt gott. Såsen gjordes på några åldrade tomater som fick puttra i lite buljong, enbär, lite vitt vin, äppelgele därefter tillsattes creme fraiche, salt och peppar. Älgskaven bryntes i stekpanna och tillsattes därefter till såsen. Puttra en stund. Till detta serverades Saltås eminenta vildrismix och lite ostgratinerad broccoli. Själv drack jag en ekologiskt – kanske till och med biodynamiskt – chablis från Brocard.

5 svar to “Älgskav – fullpoängare från lilla Norrland”

  1. Kent Says:

    Hej.
    Var har lilla norrlan tagit vägen?
    Tacksam för tips

    • ununger Says:

      Hej Kent,
      Kul med en kommentar på Farsan blogg. Jag har inte sett till dem på länge. Ska undersöka saken.

  2. ununger Says:

    Butiken är stängd: http://www.hammarbysjostad.info/nyheter-hammarby-sjostad/lilla-norrland-har-stangt-regnbagens-barnklader-tar-over.html

  3. Kent Says:

    Mm, ja sé de.
    Vagö´vi? jà måst ha käk,jà : )
    Nä,allvarligt…Har det varit nån olycka eller så? Vet ju att grabbarna e lite gas-glada…orolig.
    Well, ja finns kvar här, men hungrig nu. Frysen tom,firmafest inom kort. Tel-nr???
    Vattenskoter/snöskoter sthlm..

  4. Kent Says:

    Kent.
    Ring

Lämna en kommentar