Hellre Bosarp kyckling….

Syrran brukar bjuda på kalkon under julhelgen. Jag är den som får tranchera fågeln. Men efter att ha läst ”Monsterbiff till middag?” av Torbjörn och Ylva Esping kommer jag inte att kunna äta kalkon med någon störrre njutning. Insikten om att fågelns sexliv är helt bortavlat är tragisk. Inte blir det bättre av att tänka på den stackars människa som har till arbetsuppgift att onanera hanfågeln för att möjliggöra nödvändig fortplantning. Men det finns ju alternativ. En hel ekologisk kyckling från Bosarp funkar ju nästan som en liten kalkon. Dessutom kan man praktisera sin trancheringskunskaper. Alla ben ska bort. Endast låren får behålla sina ben. Allt annat är barbari. Låt fågeln svalna något innan. Börja med att skära och vrida loss låren, dela av klubborna, bena ur ovanlåren och skiva lårköttet.  Lossa bröstfiléerna: börja uppifrån och låt kniven följa bröstbenet neråt på båda sidorna. Skiva bröstköttet.

Ett svar to “Hellre Bosarp kyckling….”

  1. naturenshus Says:

    Skönt att kunna äta gott med gott samvete dessutom

Lämna en kommentar